Edunvalvonta

Luottamusmies auttaa

Työpaikan oma JHL:läinen luottamusmies tai pääluottamusmies on se henkilö, joka auttaa työelämän edunvalvontaan ja pulmatilanteisiin liittyvissä asioissa.

Luottamusmies on apuna työsuhteen ongelmatilanteissa. Hän valvoo virka- ja työehtosopimusten toteutumista työpaikalla, tulkitsee sopimusten sisältöä ja käy neuvotteluja työnantajan kanssa. Luottamusmies varmistaa, että työpaikalla noudatetaan työelämän pelisääntöjä.

Mikäli et tiedä oman työpaikkasi luottamusmiestä, voit tarkistaa sen täältä tai olla yhteydessä aluetoimistoon Aluetoimisto

Työpaikkakansio

Olemme koonneet työpaikkakansioon erilaisia asioita Jhl:n jäsenyydestä ja liittoon liittymisestä. Kansiosta löytyy esimerkiksi tärkeitä yhteystietoja liittoon, työttömyyskassaan tai yhdistykseen.

Jokaiselta työpaikalta tulisi löytyä helposti tietoa liiton jäsenyyteen liittyvistä asioista. Työapaikkakansio voi löytyä esim. työpaikan kahvi- tai taukotilasta. 

Kansioon voi myös lisätä asioita, jotka koskettavat juuri omaa työpaikkaa. Mukaan voi liittää vaikka liittymiskaavakkeita.

Jos työpaikaltasi ei löydy työpaikkakansiota, ota heti yhteys yhdistykseen.